Prisgaranti / Snabb leverans / Fri retur

Kortisol - (Norvia 27)

  • 385 kr

I detta paket ingår 1 st hälsomarkör. För mer information var god och läs nedanför:Prover som ingår i paketet:Kortisol är konstruerade för att vi ska klara


Dela
Artikelnummer: 26

I detta paket ingår 1 st hälsomarkör
För mer information var god och läs nedanför:


Prover som ingår i paketet:

  • Kortisol är konstruerade för att vi ska klara av fysiska hot och stress. Därför kallas Kortisol stresshormon. Stress är inte något negativt i sig, men om 
  • stressreaktionen pågår i månader och kanske år och individen inte får tillfälle att återhämta sig kan olika skadeverkningar uppstå. 
  • Kortisol produceras av binjurarna och reglerar kroppens omsättning av socker, fett och protein samt  hämmar inflammationer.
  • Kortisol vid  stress hjälper dig  till bättre prestation , både mentalt & fysiskt, dock höga  permanenta nivåer är skadligt i längden. 
  • Man vet att höga halter av kortisol kan resultera i bukfetma, hypertoni, åderförkalkning, typ 2-diabetes, depression och försämrat immunsystem samt sänkning av Testosteron.


Provtagningsställe:

Du väljer ett av våra provtagningsställen vid beställningen där du kommer att lämna blodprover. Observera att du inte kan lämna blodprover på ett
annat provtagningsställe än det provtagningsstället du valt. Du kan välja mellan 3 alternativ:

Efter att du har hittat ett passande provtagningsställe kan du fortsätta med din beställning. Se till att ange personnummer samt önskat provtagningsstället vid din beställning.
OBS! Utan ditt personnummer går det inte att göra beställningen.


Förberedelse inför provtagning:

Inför provtagningen ska du vara fastande i 10 timmar innan besöket på provtagningsstället. Det går bra att dricka enbart vatten.
Provet lämnas in vardagar mellan 08:00 och 10:00 via drop-in på vald provtagningsställe.


Var får man provsvaren?

Provsvar i PDF format från laboratorium samt doktorns tolkning kommer att laddas upp hos Labportalen: logga in med BankID på Labportalen 

Du kan läsa svaret ca 1-3 dagar efter prov-inlämning.

Vissa prover analyseras en gång i veckan, vissa prover kan dröja upp till en vecka innan det analyseras och laddas upp på din journal.


Paketpris:

Vid köp av mer än ett paket reduceras totala kostnaden med 10%.